What's new
Carbonite

Welcome to Carbonite! Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Car starting to moan and groan. What's that sound?

franco1s

Well Known Member
Rating - 100%
32   0   0
Joined
Jan 18, 2014
Messages
690
Reaction score
176
Points
1,235
Location
cape town
Ok, ja have the electrician have a look at it, could be a bad earth as you said, also, check the brake bulb on the side where the indicator flickers when you brake, swap it with the other sides bulb and see if the problem replicates on the other side, check if the bulbs are identical to the side that doesn't give issue, I've seen the wrong type of bulb do that too, could be as simple as a double filament bulb being put in the wrong place where a single is needed, also might be a corroded connection on the cluster that's giving you the issue, just check that beforehand.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Last edited:

franco1s

Well Known Member
Rating - 100%
32   0   0
Joined
Jan 18, 2014
Messages
690
Reaction score
176
Points
1,235
Location
cape town
Edited post, check above.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 

Cookie

Yeah baby, yeah!
VIP Supporter
Rating - 100%
132   0   0
Joined
Mar 11, 2018
Messages
4,329
Reaction score
2,297
Points
2,515
Location
Cape Town
Ok, ja have the electrician have a look at it, could be a bad earth as you said, also, check the brake bulb on the side where the indicator flickers when you brake, swap it with the other sides bulb and see if the problem replicates on the other side, check if the bulbs are identical to the side that doesn't give issue, I've seen the wrong type of bulb do that too, could be as simple as a double filament bulb being put in the wrong place where a single is needed, just check that beforehand.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Ya pretty sure I cross checked the bulbs when I was replacing the "non working reverse light"
Also the break light on the right side was blown so I replaced that and I wouldve got the spec off of the working bulb.
BUT you could be right, I may have swapped something by mistake while changing the reverse light.

Pretty sure the Break light was a double filament bulb. Will check the owners manual to see what bulb is correct for that socket
 

Cookie

Yeah baby, yeah!
VIP Supporter
Rating - 100%
132   0   0
Joined
Mar 11, 2018
Messages
4,329
Reaction score
2,297
Points
2,515
Location
Cape Town
FIAT UPDATE



Taking the FIAT to Cantebury Car Services . I have been only hearing good things about them so hopefully they can sort me out.
They do Aircon regass @R450 (The proper regass method of emptying the old gass, pressure testing and filling with new gas)
They charging R600 for the regass because they had to clean some fitting...............

Also the aircon fan isn't working

:cautious: so over this hunk of junk


EDIT: I see on the invoice the extra R100 was to clean the rear light fitting. They found the ground wire had corroded. Damnit I knew it! haha
 

franco1s

Well Known Member
Rating - 100%
32   0   0
Joined
Jan 18, 2014
Messages
690
Reaction score
176
Points
1,235
Location
cape town
"I see on the invoice the extra R100 was to clean the rear light fitting. They found the ground wire had corroded. Damnit I knew it!"
nice one, at least it didn't cost you an arm and leg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 

Cookie

Yeah baby, yeah!
VIP Supporter
Rating - 100%
132   0   0
Joined
Mar 11, 2018
Messages
4,329
Reaction score
2,297
Points
2,515
Location
Cape Town
"I see on the invoice the extra R100 was to clean the rear light fitting. They found the ground wire had corroded. Damnit I knew it!"
nice one, at least it didn't cost you an arm and leg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Yeah and they were a lot more professional about it. Much better vibe from this place.

Taking my opel there next week to check that dodgey sound out

 

Cookie

Yeah baby, yeah!
VIP Supporter
Rating - 100%
132   0   0
Joined
Mar 11, 2018
Messages
4,329
Reaction score
2,297
Points
2,515
Location
Cape Town
Took the OPEL in this morning for that sound I posted originaly on the thread.

They phoned me to say its the water pump that needs to be replaced. Apparently its leaking water.
R485 pump
R120 coolant
R1500 labour

Total R2400

I haven't filled up water/coolant in ages, haven't noticed any leaks in my parking spot, my car has not gone over the normal temp, not even once. So no overheating issue.
 
Last edited:

Cookie

Yeah baby, yeah!
VIP Supporter
Rating - 100%
132   0   0
Joined
Mar 11, 2018
Messages
4,329
Reaction score
2,297
Points
2,515
Location
Cape Town
They say the bearing in the PUMP is warn and seaping water
 

Latest posts

Top Donors

$301.00
$200.00
$155.00
$113.00
Top