Percent received of goal amount for this month: (40%)
Please donate to, amongst other things, purchase and install modifications for Carbonite.co.za, the licensing fees for the Vbulletin software, and some of the hosting costs.

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Cape Town
    Age
    29
    Posts
    350
    Mentioned
    25 Post(s)

    New monitor not working

    Last month I got a Pixio PX277

    Was excited as its my 1st 144hz monitor. I got the monitor and hooked it up and few minutes later I was playing on 1440p and 144hz and so happy. 3 days later I start up PC. PC goes to password screen. I enter my password and press enter. Then the screen just stays black. The monitor's power button is on but displaying nothing. It can even display the OSD. So I tried all of the following but still the screen just stays black:

    Restarted PC and pressed menu button on screen a lot to make OSD try and appear
    Switched off PC
    Tried different displayport
    Tried different displayport cable
    Tried HDMi cable and used different HDMi ports
    Tested cables on my old monitor and all works perfectly
    Tried connecting monitor to my laptop
    Went to a friend to test monitor on his set up with his PC, cables and power supply
    Tried multi monitor setup and it shows it picks up my monitor but screen stays black
    Did a firmware update via USB on the monitor

    I e-mailed Pixio as soon as I got the problem and they responded by saying I must restart PC and enter OSD and do factory reset. I tried that and all of the above and sent them an e-mail but 3 weeks later and I still have to hear from them.

    Last night I decided to just test it again. Plug in the monitor and it displays logo and showed OSD and then hooked it up to my laptop. Laptop picks up the screen and it duplicated the image on my monitor but only for a minute and then image starts flickering a bit and then screen just goes black and I can't get it back no matter what I tried.

    I just want to know if there is anybody that perhaps knows what is wrong and if they can help me as I am still waiting on reply from Pixio
    i5-4690k | Asus Z97 Pro Gamer | GTX 1070 Asus Strix | Cooler Master 212X | 16GB G.Skill Sniper | Corsair AF120 x2 | Corsair RM850 | Crucial CT256MX100 SSD | 4TB Seagate Barracuda | Cooler Master Scout II | Pixio PX277

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town
    Age
    32
    Posts
    2,026
    Mentioned
    291 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Sounds like the OC on the monitor is bugging out...
    I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for answers, I can tell you I don't have them. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you stop asking stupid questions, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will ban you.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Durbs
    Posts
    659
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Sounds like you lost the Korean monitor lottery I'm afraid.
    Seems like it has some sort of power supply issue.
    Intel Core i7-4770H | Gigabyte G1.Sniper.B5 (B85) | RAM: 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Antec HCG620W

  4. #4
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Paarl, Western Cape
    Age
    22
    Posts
    803
    Mentioned
    58 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Is there a setting on the monitor where you can turn the refresh rate down? Try putting it to 60hz and see if that solves it
    Intel i5 6600K
    32GB Ripjaws
    EVGA 1070 SC
    ROG IX Formula

  5. #5
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Cape Town
    Age
    29
    Posts
    350
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: New monitor not working

    It's on 60Hz last time it worked. Last night in that minute it worked on laptop I got the OSD on and managed to do factory reset of settings.

    I did lots of research about this monitor and knew of all the problems but this problem was never mentioned. Why could't I just get a 1 or 2 dead pixels and some IPS glow
    i5-4690k | Asus Z97 Pro Gamer | GTX 1070 Asus Strix | Cooler Master 212X | 16GB G.Skill Sniper | Corsair AF120 x2 | Corsair RM850 | Crucial CT256MX100 SSD | 4TB Seagate Barracuda | Cooler Master Scout II | Pixio PX277

  6. #6
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Paarl, Western Cape
    Age
    22
    Posts
    803
    Mentioned
    58 Post(s)

    Re: New monitor not working

    It definitely sounds like a refresh rate issue though, I wonder if you try hook it up to your laptop, and use nvidia CP or EVGA PrecisionX to tweak the refresh rate, maybe play around with different ranges and see what it does? Don't know what else it could be, sorry bud
    Intel i5 6600K
    32GB Ripjaws
    EVGA 1070 SC
    ROG IX Formula

  7. #7
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Cape Town
    Posts
    1,765
    Mentioned
    78 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Sorry to hear man.

    Have you tried running the screen via a Dual-link DVI cable?
    <img src=https://s20.postimg.org/dl4fidril/OW_Sig2.jpg border=0 alt= />
    HIS:|6700k|Z170A KRAIT|16GB VENGEANCE LED 3200|GTX1070 ARMOR OC|SM841 256GB|CM G750M|BITFENIX AURORA|QX2710 EVO II|AIVIA OSMIUM|CASTOR|HYPER-X CLOUD|
    HERS:|6100|H110-N|8GB DDR4 2133|GTX670 WF3 OC|LCS-M6S 128GB|CM G550M|ARC MIDI R2|S24A350H|SIDEWINDER X4|MIZAR|CORSAIR 1300|
    MEDIA: |3220|H67-ITX|4GB Hyper-X 1600|GTX560Ti|SSD350 64GB|2x 2TB|250D|

  8. #8
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Cape Town
    Age
    29
    Posts
    350
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Say it is a refresh rate issue then whats the use of having a gaming monitor only on 60hz instead of 144hz

    Does 144hz require more power than 60hz?
    i5-4690k | Asus Z97 Pro Gamer | GTX 1070 Asus Strix | Cooler Master 212X | 16GB G.Skill Sniper | Corsair AF120 x2 | Corsair RM850 | Crucial CT256MX100 SSD | 4TB Seagate Barracuda | Cooler Master Scout II | Pixio PX277

  9. #9
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Cape Town
    Age
    29
    Posts
    350
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Quote Originally Posted by WarHeaD View Post
    Sorry to hear man.

    Have you tried running the screen via a Dual-link DVI cable?
    I dont have a dual link DVI cable. Only displayport will support 144hz though
    i5-4690k | Asus Z97 Pro Gamer | GTX 1070 Asus Strix | Cooler Master 212X | 16GB G.Skill Sniper | Corsair AF120 x2 | Corsair RM850 | Crucial CT256MX100 SSD | 4TB Seagate Barracuda | Cooler Master Scout II | Pixio PX277

  10. #10
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Paarl, Western Cape
    Age
    22
    Posts
    803
    Mentioned
    58 Post(s)

    Re: New monitor not working

    Quote Originally Posted by Icetto View Post
    Say it is a refresh rate issue then whats the use of having a gaming monitor only on 60hz instead of 144hz

    Does 144hz require more power than 60hz?
    I hear you, but just to see if that is the issue. I don't think so but some monitors can't handle high hz like some others.
    Intel i5 6600K
    32GB Ripjaws
    EVGA 1070 SC
    ROG IX Formula

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •